Ny stjärna i familjen

Nu har det flyttat in en liten Sheltie tik på 8 mån hem till oss =) Windcrest Dancing on the moon "Luna"
Hon kommer att tränas i mesta dels agility men även annat, få se vad hon själv gillar ;) Har haft henne hemma sen i torsdags tror jag, tappar bort dagar när man är hemma :( Och idag bestämde vi oss för att behålla henne =)
Hon är en väldigt framåt och trevlig tik och väldigt nyfiken och som kommer att tas vara på. Just nu kommer det att bli aktiverings träning då hon inte blivit tränad i hela sitt liv, hantering mm sen drar vi igång med cirkelarbetet i agilityn ska bli så spännande.

Lexie är hur duktig som helst, i dag när vi hämtade hem henne efter att hon varit hos sin ägare vart Lexie jätte glad att se henne och det gjorde mig JÄTTE glad. Lexie är typen som inte gillar andra hundar speciellt mycket och kom helst inte in på mitt revir, men med Luna har hon varit jätte duktig. Den ända gången hon säger ifrån är när Luna kommer nära henne då hon ligger ner, annars accepterar hon henne ♥






Ny kula kanske?!

Min diet har blivit väldigt lidande den senaste veckan men det har sina förklaringar, har haft en nästående som legat inne på sjukhus :( Nu är personen hemma men allt är jobbigt runt i kring allt som har hänt och är. Vill inte gå mer in på vem eller vad personen är för sjuk.

Hade iaf agility kursen i lördags och det va träff nr 2, och roligt hade vi. Dem vill verkligen den här och det är kul att se, nybörjar gruppen är grymt duktiga och har viljan att köra ännu mera vilket glädjer mig. Fortsättnings gruppen fick en klurig bana som dem älskade då dem fick gå tillbaka och tänka om =)

Kommer att ha en till nybörjar agilitykurs i slutet på maj och ett barn sommarläger i Juni, läs mer på:
http://www.hundudden.com/kurser/somlager11.html

Har fotat lite under helgen mellan alla sjukhusbesök för att ha något annat att tänka på, så här kommer några:






Åter igen =)

Har ju varit på Åland hela helgen och det har varit kanon, barnen va jätte duktiga, föräldrarna och ledarna trevliga vädret och utsikten har varit underbar =) Grabbarna vann 4 matcher, förlora 1 och 1 oavgjord och dessutom är dem 02 och motspelarna 01/00 =) Bilder kommer upp senare.

Har gjort en ny blogg till Ullis och nu ska jag bara göra om min hehe, så här blev hennes:



Orkar inte skriva så mycket mer nu ska dra iväg till gymet =)

Lite ångest

I morgon så åker vi ju till Åland över helgen och då Lexie inte är rabies vacc. så får hon inte följa med :( Hon ska nu vara hos min syster under helgen och jag vet att hon kommer att ha det bra men jag kommer att sakna henne galet mycket. Jag är aldrig i från henne hon är ju mitt allt mitt liv, så i morron när jag ska lämna henne kommer det nog att vara tungt och jag tror att det kommer att släppa då jag har min älsking =)

Just nu ska jag städa och fixa så att det ser snyggt ut hemma när man kommer tillbaka ;)
Och nu tittar solen fram, helt underbart och så ska det ju se ut hela helgen ;) Kameran ligger på laddning och jag hoppas mitt 4 GB minne räcker *hehe* Det är ju ändå 3 dagar att fota ;)


Ballansboll, putt och konen

Det är vad Lexie har fått träna på i dag, hon får sitta på bollen och hålla balansen helt enkelt ;) Hon är jätte duktigt på det så vi har börjat med att hon ska sitta "balans" så här:
 

 








Då bollen lätt
rullar iväg så har jag den mellan mina ben och håller fast den så att hon inte ramlar och gör illa sig, det tar väldigt mycket i benen ;) Bonus där =) Sen gick jag över till att putta på bollen med nosen, hon fattade väldigt fort men böt puttandet mot att lägga huvudet på bollen och putta den haha. Men jag belönade ju det också så det är ju inte så konstigt.

 

När vi träna konen då, ja hon har en tendens att hoppa/trycka på konen så det flyger iväg, inte riktigt vad vi vill. Hon kan targetplatta så jag tror att det har mycket med det att göra då mina koner också är runda och låga så det kan ju lika gärna va en platta för henne. Men i dag när vi körde så va hon jätte duktig, jag belönade inte hennes oönskade beteende och visade henne hur hon skulle göra och hon gjorde det några gånger sen avbröt jag den övningen så att vi har ngt possitivt att ha till nästa gång =)


Piggare

Weeee i dag är jag mycket piggare har mindre ont i halsen, känner mig bara tjock just nu i halsen =)
Det är väl lite bättre väder idag, det duggar bara i dag hehe. Tänkte ta en runda ute nu med fina svarta så att jag inte bara sitter inne hela tiden, kan lätt bli så när man inte jobbar :( Så på med joggingskorna och regntäta kläder så kör vi =)

Dem nya skorna ;)


Stort sug

Börjar få ett stort sötsug :( Just när man känner det och tänkter på det är det jobbigt annars är det ganska så lugnt. Haft ont i huvudet hela dagen men den släppte när jag tog lite piller som tur är så jag kunde träna =)
Har haft ett stort sug på att ut och springa men när det snöar ute så känns det så långt borta på något sätt.

Hoppas verkligen att det blir bättre väder i morron, det gör inget om det inte är sol även fast det uppskattas väldigt mycket bara det inte regnar eller snöar. Skulle ju ha kört uppletande med svarta men det fick bli ballansövningar istället på ballansbollen =)

Har lekt lite med kameran också, vart lite vatten bilder och macro. Ska redigera dem innan dem kommer upp sen vill jag ut och fota mera så snälla låt det inte regna eller snöa i morron :D


Så här ser det ut hos mig just nu :( Vad hände lixom??


Dag 3

Det går segt att få i sig all mat, känns som att jag tvingar i mig det sista och ibland orkar jag inte ens äta upp.
I dag har det snöat och regnat om vart annat och varje gång jag ska gå ut med Lexie så börjar det regna när vi kommer utanför dörren :( Rätt så surt!

Halsen gör fortfarande ont men i dag ska jag prova träna och se hur jag känner mig, känner att jag tappar en massa när ja inte tränar pga halsen :( Annars rullar det på, har ont i huvudet om var annat också men det är nog för den stora omställningen med maten men det går nog över snart =)

Har varit och köpt joggingskor så jag nu kan ge mig ut i spåren haha, jag som aldrig har sprungit förut pga dåligt knä och astma men jag har ett sug på det hehe.

I väntan

på att klockan ska bli lite mer så jag kan träna så får man göra lite hushållssysslor så länge, eller fastna här ;)
Har precis ätit mellanmål så därför måste jag vänta innan jag kan träna ;)
Känner mig bättre i kroppen har fått mer energi men halsen gör sig påmind ibland men som tur är så finns ju halstabletter =)
Ska sätta mig senare i kväll eller i morron och skriva mitt vecko schema med träning mm, Lexie har redan fått sitt *hehe* Då vi åker till Åland fredag-söndag på fotbollscup får fina svarta va hos sin moster ;)

Jag har alltid haft svårt med att hålla bra matvanor när man åker iväg då det finns alldeles för mycket frestelser, MEN vet ni vad? Jag ska inte äta något för jag VILL inte, vet att vi kommer att grilla på lördagen och då tänkte jag köpa färdig grillad kyckling (om det finns) annars får jag hitta på ngt annat, en köttbit att grilla kanske :)
På söndag blir det buffé på båten då KANSKE jag kommer att äta lite annan mat och ngn dessär men då får jag på söndag eller måndag lägga till fler tränings pass eller längre promenader, för det ska inte få fastna på mig.

Vid halv 8 ska jag träffa Maja och hennes Collier, hon har en tik på 4år? kanske hehe och en Tysk import som är ca 4 mån som jag ska hjälpa henne med. Sen kommer Lexie få sig en genomgång på konskick tänkte jag utöver balansövningarna =)



Riktigt seg

I går kväll började jag få ont i halsen och i morse va den lika dan, det är inte mycket men känner mig rätt hängig och ont i huvudet :( VARFÖR just nu?? Det känns som att kroppen ställer in sig på att bli sjuk när jag ska komma igågn igen :( Har iaf tagit en morgon promenad i morse och ätit frukost, skulle åkt till stan med Sanna och fota körsbärsträden på Kungsan och kollat på Löplabbet efter skor men det går vänta. Tänkte försöka vila så mycket det går i dag, ta lugna promenader och sen får jag se hur det blir med träningen i kväll vill ju inte bli sjukare.

Håller på att komma på en snygg design till bloggen också, så svårt när jag bara vill ha en typ just nu ;) men jag ska kolla runt på olika designer så får vi se hur det blir.


Fina prinsessan bland vitsipporna


Fitness Fighten

I dag började Fitnessfighten men visste innan jag anmälde mig att jag inte kunde börja idag, så min första dag är i morron på dag 2.
Utöver träningsprogramet jag fått blir det morgon cardio för mer fettförbränning + massa mer där till, har ju en hund som också behöver förbränna lite då hon har lite kvar att gå ner och bygga mer muskler ;)

Snart blir det att dejta John blund för att starta morgondagen med cardio =)

RSS 2.0